BBQ szósz recept házilag
Mennyiség Előkészítés
4 főre kb 5 perc
Sütés/főzés
kb10-20 perc
Mennyiség Előkészítés
4 főre kb 5 perc
Sütés/főzés
kb10-20 perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Készíts elő egy kisebb lábast. A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát pucold meg és készítsd elő a fokhagyma nyomót. A hagymát és a barna cukrot tedd a lábasba és futtasd meg egy kicsit a tűzön, éppen sercegjen, majd nyomd rá a fokhagymát. Tedd rá a paradicsom és gyorsan keverd át. A BBQ szósz elhagyhatatlan összetevője a só. Ezt követően fűszerezzük frissen őrölt színes borssal. Persze a sima fekete bors is megfelelő, de a színes borsnak van egy kis pikáns fanyarsága, ami remekül illik a szószunkhoz. Mehet rá a füstölt paprika, a worcestershire szósz és a szója szósz. Végül az elhagyhatatlan almaecet vagy alma cider. Ez a savasságát adja. Ellenőrizd le, hogy minden belekerült-e.
Megjegyzés

Ebben az állapotában egy enyhén csípős, pikáns szószunk van. Ám sokan rajonganak az igazi csípős, édes ízekért, így amennyiben Te is ehhez a táborhoz tartozol, javaslom, hogy nyugodtan kísérletezz, Neked mitől lesz megfelelően erős. Tehetünk be sima Erős Pistát, hiszen a magyar háztartásokban rendszerint mindig van. De ha van valamilyen speckó chili krémed, chili pelyhed, használd bátran. Amikor minden a lábasodban van, vedd vissza a lángot és körülbelül fél óráig lassan, többszöri kavargatással főzd. A harmincadik perc végére egy egységes, homogén masszát kell, hogy kapj, amiből itt ott kikandikálnak kicsi hagymadarabok.  Ha tiszta üvegekbe töltöd és hűtőbe teszed, több hétig is eláll. A grill szezon kezdetén megfőzöd és akár az év végéig is kihúzza a készlet.   Neked milyen recepted van? Oszd meg!