Citromos krém mártás halakhoz



Idén is elindul a horgász szezon nemsokára, így a halfogyasztás is nőni fog. Érdemesebb többször halat ennünk, hiszen nem csak, hogy egészséges, hanem nagyon finom is! Ezt a hal mártást rengeteg halhoz használhatjuk, itt csak a képzelőerő szabhat határt!

Citromos krém mártás hozzávalói:

  • só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál petrezselyem apróra vágva
  • fej vöröshagyma
  • ¼ csésze friss citromlé
  • ¼ csésze száraz fehérbor
  • ½ csésze főzőtejszín
  • ½ csésze sózatlan vaj

Citromos krém mártás elkészítése:

  • Egy kis serpenyőben pirítsunk meg ¼ csésze apróra vágott hagymát, adjunk hozzá ¼ csésze citromlevet és ¼ csésze fehér bort. Főzzük közepes lángon, amíg sűrű keverék nem lesz. (7-8 perc)
  • Öntsük hozzá ½ csésze főzőtejszínt, és főzzük lassú tűzön. Ezután a vajat folyamatosan belekeverjük, de egyszerre csak egy evőkanállal (összesen 8 evőkanállal rakjunk bele)
  • A sült halra öntsük rá a mártást, majd díszítsük apróra vágott petrezselyemmel. Máris lehet tálalni. Jó étvágyat!

=