Idén is elindul a horgász szezon nemsokára, így a halfogyasztás is nőni fog. Érdemesebb többször halat ennünk, hiszen nem csak, hogy egészséges, hanem nagyon finom is! Ezt a hal mártást rengeteg halhoz használhatjuk, itt csak a képzelőerő szabhat határt!
Citromos krém mártás hozzávalói:
- só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál petrezselyem apróra vágva
- fej vöröshagyma
- ¼ csésze friss citromlé
- ¼ csésze száraz fehérbor
- ½ csésze főzőtejszín
- ½ csésze sózatlan vaj
Citromos krém mártás elkészítése:
- Egy kis serpenyőben pirítsunk meg ¼ csésze apróra vágott hagymát, adjunk hozzá ¼ csésze citromlevet és ¼ csésze fehér bort. Főzzük közepes lángon, amíg sűrű keverék nem lesz. (7-8 perc)
- Öntsük hozzá ½ csésze főzőtejszínt, és főzzük lassú tűzön. Ezután a vajat folyamatosan belekeverjük, de egyszerre csak egy evőkanállal (összesen 8 evőkanállal rakjunk bele)
- A sült halra öntsük rá a mártást, majd díszítsük apróra vágott petrezselyemmel. Máris lehet tálalni. Jó étvágyat!
=