Kategória: Hal mártás

A remulád (remoulade) mártás- a lazac mennybemenetele receptA remulád (remoulade) mártás- a lazac mennybemenetele recept

Egy időben nem sok hal fogyott a háztartásunkban. Édesapám konzerv szardíniáin és édesanyám karácsonyi halászlevén kívül nem sok tengeri fordult meg a konyhánkban. Ahogy az átlag magyar háztartás, úgy mi sem nagyon vadásztuk ezeket az ételeket. Persze ha egy étterem kínálatában láttuk, természetesen nem óckodtunk elfogyasztani. Aztán megszületett öcsém. Már egészen kis gyerekként tanúbizonyságát tette […]

Egyszerű és nagyszerű- citromos-petrezselymes mártás halhozEgyszerű és nagyszerű- citromos-petrezselymes mártás halhoz

A fagyasztómban mindig bujkál pár szelet hal bevetésre várva. Régen elég elképzelhetetlen volt, hogy ilyesmiket tartsak itthon, de a mióta megismertem a férjem, a konyhámban egyre gyakrabban tűnik fel lazac, tilápia, kagyló és egyéb tengeri herkentyűk. Nem állítom, hogy ezen ételek elkészítésében profi vagyok, de amióta együtt élünk, határozott javulás látható a teljesítményemben. A családom […]

Citromos krém mártás halakhozCitromos krém mártás halakhoz

Idén is elindul a horgász szezon nemsokára, így a halfogyasztás is nőni fog. Érdemesebb többször halat ennünk, hiszen nem csak, hogy egészséges, hanem nagyon finom is! Ezt a hal mártást rengeteg halhoz használhatjuk, itt csak a képzelőerő szabhat határt! Citromos krém mártás hozzávalói: só, bors 1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál petrezselyem apróra vágva fej vöröshagyma […]