Moziban alapvető dolog a nachos és szószok. Ezzel a recepttel el tudod készíteni házilag a legfinomabb cheddar sajtszószt, amit ha egyszer elkészítesz, mindig így fogod csinálni!
Cheddar sajtszósz hozzávalói:
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 csésze tej
- ¼ teáskanál só
- 1/8 teáskanál Cayenne-bors
- Cheddar sajt
Cheddar sajtszósz elkészítése:
- Tegyük a vajat egy közepes méretű serpenyőbe és közepes lángon hagyjuk olvadni.
- Miután a vaj megolvadt, adjuk hozzá a lisztet.
- Keverjük addig, amíg egy sima pasztává nem válik, és a szélek körül nem kezd el buborékolni.
- Öntsük hozzá a tejet, ezután kapcsoljuk magas hőfokra és forraljuk fel.
- Miután felforrt a tej, csökkentse a hőfokot és habarja be enyhén a mártást.
- Adjuk hozzá a Cayenne-borsot és a sót, majd keverjük össze.
- Adjuk hozzá a sajtot és óvatosan keverjük, hogy a sajt megolvadjon.
- Amikor a sajt teljesen megolvadt, és a mártás nem csomós kész is van! Ajánlott rögtön fogyasztani, mivel a szósz egy idő után megszilárdulhat.