A legfinomabb tzatziki öntet elkészítése



Igaz, hogy a szószok nagyon ínycsiklandozók, feldobnak 1-2 ételt, viszont a rossz hír az, hogy nem kifejezetten a diétás menühöz járnak. Imádod a húsokat? A szószokat még jobban? Ha nézed a tévében a főzőműsorokat sztárséfekkel, akkor csak ámulsz és bámulsz? Itt az ideje, hogy kipróbáld te is a tzatziki öntetet. Elkészítése koránt sem olyan bonyolult, mint ahogy tűnik.

Kezdjünk valami egyszerűvel. Ha még sosem készítettél szószt, avagy szósz-szűz vagy még, érdemes az egyszerűbbekkel, mondhatni az alap szószokkal kezdeni.

Ki szereti a gyrost tzatziki öntettel?  A házi tzatziki öntet, vagy szósz, esetleg mártás  legalább olyan ismert görög recept, mint a görög saláta. Elkészítése roppant egyszerű, és jól lehűtve a nyári forró napokon kiváló hűsítő étel akár magában is. Viszont kínálhatjuk köretként is, elsősorban grillezett húsokhoz.

hozzávalók / 4 adag

Elkészítés

  1. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd jól besózzuk, és szűrőben állni hagyjuk minimum 20 percet, hogy kieressze a levét.
  2. A további felhasználás előtt jól nyomkodjuk ki a levét,a szűrő segítségével.
  3. A lereszelt és kinyomkodott uborkát tegyük egy keverőtálba, és öntsük hozzá a görög joghurtot.
  4. A fokhagymát reszeljük le, és egy kis tálba keverjük el az olívaolajjal, majd ezt öntsük hozzá a joghurtos uborkához.
  5. A kaprot és mentát vágjuk nagyon apróra, és adjuk az uborkához. Majd az egészet jól keverjük össze, és ha szükséges, sózzuk meg ízlésünknek megfelelően.